Eritrea utazás

Nemrég jártam Londonban, ahol egy ismerősöm említette, hogy van Angliában egy utazási iroda, akik speciális, egzotikus utakat kínálnak. Mondta mindezt azért, mert tudja, hogy fanatikusan keresem a látványos, ritka és esetlegesen veszélyes utakat. Felkerestem az iroda honlapját és ott található az Eritrea utazás, amely azonnal felkeltette az érdeklődésemet.

Eritrea utazás télen

Aki járt már télen külföldön, az tudja mekkora élmény itt hagyni a mocskos, szürke, taknyos időjárást és szürke várost és egy csodálatos és mégis elérhető új földrészt, országot megismerni. Az Eritrea utazás pont megfelel ennek a kategóriának, és ezért egy percet sem gondolkodok azon, hogy elmenjek-e erre a kalandra.

Eritrea utazás barátokkal

Szerencsésnek mondhatom magam, mert több olyan őrült barátom van, akit rá lehet venni ilyen eszement utakra és akkora bulit tudunk csapni, természetesen tökéletesen tiszteletben tartva a hagyományokat és a helyi tradíciókat. Tisztában vagyunk vele, hogy Afrikában külön szabályok vonatkoznak 

mindenre és ez egy Eritrea utazás során sem lehet másképp. Az a nagyon nagy szerencse, hogy ez az utazási iroda egy profi és a helyi sajátosságokat tökéletesen ismerő idegenvezetőt biztosít a számunkra, és a csoport létszáma sem lesz több mint 16 fő.

eirtrea utazás

Ez azért is fontos, mert jártam már számtalanszor úgy, hogy tömegnyomor csoportos úton vettem részt, ahol sokkal nagyobb az esély olyan embereket kifogni

, akiknek egyszerűen fogalma sincsen hol van, bevásárlóközpontok után érdeklődik egy nomád helyen, ezzel teljesen tönkretéve a többiek életét és élvezetét. Egy Eritrea utazás során egy ilyen ember az jelentősen nyaralás-gyilkos lenne, akit jobb elkerülni. Beszélgettem az iroda magyarországi képviseletével és megerősítették, hogy nem fogadnak el mindenkitől jelentkezést csak azért mert pénze van, hanem előtte körbekérdezik mik az érdeklődési körei, miért pont egy Eritrea utazás érdekli, stb. Ez ezért megnyugtató.

Amikor lefoglaltuk az utat belevetettük magunkat az előkészületekbe és annak a pontos utánanézésébe, hogy mik is a látnivalók Eritreában és hogy miket tervez az iroda megmutatni nekünk. Mindig vannak szabad órák, fél napok amikor nem feltétlenül a strandon napozás és fürdőzés a legnemesebb és hasznosabb program, pláne nem egy Eritrea utazás során. Ezért két barátommal belefogtunk az ilyen és hasonló különlegességek feltérképezésének és a programok soraiba való beillesztésének, annak érdekében, hogy amikor ott vagyunk, akkor rögtön tudjunk indulni a saját kis kalandjainkra.

A böngészések során elképesztő csodákra leltünk, templomok, barlangok, és más tengerparti különlegességek formájában, amelyek valószínűleg nem fértek volna bele az iroda programjaiba, mert hát lássuk be egy irodának arra is kell figyelnie, hogy akik befizettek egy ilyen útra, azok számára pihenő időt is biztosítsanak. Na de nekünk pihenésre nincsen szükségünk. Úgyhogy kalandra fel!